#2 Love Life
POSTED ON Thursday, 23 March 2017 AT 23:10
Assalamualaikum, hello, bonjour everyone. 

So, how was your life? Ok cliche! Every entry kalau nak mulakan ayat mesti tanya how was your life. EII TAKDA ORANG NAK JAWAB PUN LAH. Now, im student culinary arts part3 in uitmpp. Im kinda busy with my student life sampai takda masa nak jenguk babyblog ni. Alolo sorry bby! Dulu masa sekolah rajin la update blog ni sekarang tersangatlah malas. Kalau aku update tu means aku tersangatlah rajinssssssss. Title entry kalini is Love Life. Ada #2 tu sebab ni second i update abt my love life. Hey boy, you're so special if i put your name in my blog, if i write abt you in my blog. You're so special, you're lucky! Sebab shuhada najiha ni dah la malas nak update blog lagi lagi nak update pasal love life dia, nak write abt lelaki in her beloved blog ni kan kan kan? So, kau ni special la bro. Appreciate pls. 

I start my life at Penang on December 2015. I kan student uitm. So, everytime kau masuk uitm a week before lecture week akan ada MDS which is Minggu Destini Siswa (one of the things yg aku menyampah dalam uitm). Dalam MDS tu pulak ada satu aktiviti ni nama dia LDK (Latihan Dalam Kumpulan) LDK ni senior yg jaga korang tu akan create a few group lepastu kena present something at the end of the MDS day. I met this boy masa LDK la sebab dia dalam group I. At first, tengok his face, I was like boleh tahan la jugak dia ni. Plus his face looks like my crush masa sekolah menengah dulu hehe. Lepastu i asked budak dalam group ldk tu buat group ws in case nak sembang abt our presentation. Tapi sebenarnya i nak tahu that guy name and course apa hahaha. Tapi takde la mcm desperate sgt nak kat dia. Just nak tau jela. Tak terpikir pun nak kenal or fall in love with him. SERIOUS TALK.

After habis MDS, there's a movie named Chowrasta. Me and my roommate bought that movie's ticket but we cannot go to watch that movie. So, i decide to jual that ticket and i pun promote la kat semua group ws yg i ada. Suddenly, that boy ws me personally and asked me whether i still sell that ticket or not. By that time rasa macam ada tickerbell dok "ting ting" atas kepala ni hahaha. Lepastu dia pun beli la ticket tu. I met him at food court in uitm to give him that ticket. Lepas beli ticket tu, he ws me everyday and i pun layankan jela. At first, i macam minat la tengok muka dia but then bila i tau he's a guy from penang, i terus tak minat. I thought he's from selangor. Lepastu bila dah kenal tu i realise that he's not my type. Kalau kau kenal aku since sekolah you'll know la macam mana type of bf yg aku nak hahaha.

Bila dah selalu ws tu tetiba he asked me to go out. I still remember our first date. He bring me to sunway carnival to watch movie. Then, day by day rasa macam dah fall in love pulak dengan dia ni. Alahai! Tulah orang cakap jangan tak suka sgt tetiba dah tersuka pulak. Banyak kali jugak la keluar dengan dia ni. Lepastu at the end of the semester he confess that he likes me and i was like WOW. Terkejut sis tetiba dia ni suka kat sis. I have nothing mannnnnn. Start from that day, our love life is begin. Kita kenal since December 2015 and now dah March 2017. It's been one year and few months dah kenal. And of course im still hoping for many more days to know you. At age of 20 ni sepatutnya dah takda la cinta monyet lepastu coup break coup break ni. Kalau ada jodoh la tapi kalau engko umur 30 pun still coup break coup break tu maybe jodoh belum sampai la tu. Dah umur 30 takkan nak panggil cinta monyet lagi en hahaha.

He's just an ordinary guy from penang. Ordinary for you guys la. Tapi kalau kat mata aku dia ni bukan biasa biasa. Sebab before this boleh nampak kot aku treat every guy yg dengan aku macam mana. Hati kering sia shuhada najiha ni. Ego tinggi macam gunung. Nak nangis pasal lelaki tu memang tak ah. Nangis pasal bestfriend selalu la. Since one guy treat me like shit lepastu memang takda masa dah nak bagi muka dekat lelaki ni. Sorry to say bro. Kesian jugak ah kat ex aku yg sebelum ni yg kena treat like shit, yg sabar je perangai aku but at last kau tinggal jugak la aku yg perangai mcm sial ni hahaha. But this guy lain tau. He treat me so nice even i ni macam nak layan taknak layan. Sabar je dengan i sampai la he make me fall in love with him, sampai yg takkan nangis pasal lelaki ni nangis pasal dia, sampai i yg takkan kalah dengan lelaki ni kalah dengan dia. Man, you're so special! You changed me a lot!. Since kenal dia ni la kot hati ada sikit lembut lepastu pandai dah nangis because of small things. Ya, i admit i used to be so cembeng before this tapi bukan sebab lelaki la. Kalau dengan lelaki ni i kuat la. Dulu break dgn ex mana ada nangis. Dengan this guy rindu dah lama tak jumpa pun nangis. Silly me!

Hi ayie, thankyou for changed me. Thankyou for showering me with your love. Thankyou for treating me like a princess, mintak nak makan apa pun mesti he'll try so hard untuk dapatkan for me. Thankyou sebab sabar dengan perangai i entah apa apa ni. Thankyou for being there when i need you, call at 3am sebab i cant sleep sebab demam at that time he still there. Thankyou for being my human diary, i told him every single thing about my student life sampai kekadang dia tak sempat nak cerita about his. Thankyou sebab bagi i semangat when i really down, bagi semangat bila carry mark sikit, gerak i suruh study, temankan i study. There's so much thing that i would like to thanks to you tapi malas nak type dah. Thankyou for everything lavh. Please stay with me no matter what. Me, love you yie.