End of semester 1
POSTED ON Saturday, 30 April 2016 AT 10:01
Short vacay with roommate 


Assalamualaikum and salut everyone.

So, it's April! IT'S APRILLLLL GUYSSSSSS! Tak tak, bukan sebab ada april fool. Tapi sebab semester 1 gonna end soon. Eh no! Bukan soon but it's already end 14 April haritu. And yes im home babyyyyyyyyyyy. Say hello to room, katil, bantal and else :p Seriously, i miss my bed sooooooo much. Katil kat kolej kristal tak camni T.T Haritu paper yg paling last sekali is paper hospitality. Masatu study pun mcm malas malas. Well, last paper kan? Mood dgn badan dah ada kat rumah. Ce kabo cane nak setadi? Hehehe. Masa last paper tulah tetiba my whole body tersangatlah gatal plus naik bintik merah merah T.T My roommates said "aku rasa kau denggi ah weh" and i was like no pls dont biarlah aku balik perak dulu. Habis je paper tu aku terus pegi unit kesihatan uitm. Jumpa doktor and he said i had chicken pox and asked me to kuarantin. Eh mmg tak lah! Balik uk tu terus whatsapp my mom and she asked me to balik perak asap. Even along pun asked me to balik. He asked me to tukar tarikh tiket bas and i did the next morning. Actually i bought ticket to balik perak on friday but i change it to thursday. Alhamdulillah nasib baik la boleh tukar tarikh. Rushing gila! Dah la masatu i didn't pack anything yet. Yelah i thought i will going back on friday so watlek jelah. Pack all stuff lepastu i left some of my stuff to housemate and asked for their help to put it in store. I never going back to perak by myself and that is my first time. I was so afraid. Tak lah, bukan apa. Kat terminal butterworth tu banyak sangat foreigner. Lepastu dah la nowadays ni banyak sangat kes. Tu yang takut sikit tu. At that time i take bus at 9 in the morning and arrive at 2. Mak and abah dah tunggu kat terminal teluk intan. Alhamdulillah everything went well :) Dah balik rumah tu macam biasa lah. Kena chicken pox je tapi mengadanya macam apa je :p After a week macam tu dah okay dah. Dah boleh keluar rumah dah. But still meninggalkan kesan terhadap tubuhku ini T.T Nasib baik la dekat muka ni takda banyak sangat. Kalau tak nangis la nak tunggu elok hahaha.

So, now dah duduk rumah ni, me myself and i just mereput and tunggu result sem1 yg keluar on 12May. Pray for me yaa. I want a good result. I really need a good result untuk masa depan yg cerah cewah hahaha. Seriously, memang nak dekan la cerita dia bcs baru sem1. Bcs the next next sem there are plenty of tough subject and i dont think i can do it well. So, mmg expect tinggi sikit la result sem1 ni. But kalau tak dekan pun pls 3 pointer and above la. Tu pun dah syukur dah. Dapat dekan tu bonus la namanya hehe. My sem break start from 14/4 until 5/6. Lama kan? Almost 2 months kan? And i do nothing at all. Hahaha pls get a life shuhada najiha. Sesungguhnya diri ni tersangatlah malas untuk bekerja mengumpul duit demi menyara kehidupan untuk sem2 nanti hahaha. Cutilah seploh bulan sekali pun aku tetap malas nak pegi cari kerja. Bila entah nak berubah perangai dok perati je diri sendiri ni hahaha. Em ok em im out of idea to write hahahahhahahahahhahaahahhahahhahhakbye.

Again, pray for Nurul Shuhada Najiha. End here. A bientot