Hi Penang the Pearl of the Orient
POSTED ON Sunday, 6 December 2015 AT 01:07

They're my housemate, roommate and classmate. From left: Atul, Lidya, Me


Assalamualaikum and Hello world. 

Lepas dapat result pradip tu then a week later result to continue in dip pun keluar. Guess what course i got? I GOT CULINARY WEH CULINARY!!! And it is my first choice masa isi borang dulu. Alhamdulillah yaAllah im so happy! Thankyou so much! Mula mula check tu aku dapat uitm dungun in terengganu and i was like wehh asal jauh sgt cane aku nak balik lepasni and blablablaa... Abah pun masatu macam nak taknak je bagi pegi ganu tu. Sebab sebelum result tu keluar pun abah dah cakap kalau dapat ganu takpyh pegi la or mintak tukar campus. 

Tapi....
Bila dah siap isi borang medical check up bayar yuran apa semua and esok hari nak gerak pegi ganu tu aku check lagi sekali dapat dekat uitm bukit mertajam penang. And i was like damn pebenda siaa uitm ni main main kan aku but at the same time i was so happy sbb penang dekat sikit kan hehe. Lepastu aku pun siap lah packing barang semua. Barang untuk 2years and half dekat penang hahaha. Family aku pegi penang sehari before daftar. Kitaorg tidur dekat homestay area pauh. Orang lain cuma satu kereta je, parents je yang pegi hantar tapi aku ni satu family. Mak abah, along's family, angah and kakcik semua ikut sampai 2 kereta nak hantar aku masuk uitm hahaha. 

Masa tahu dapat uitm penang tu even im happy af tapi dekat hati gua ni still belah bagi sbb orang ckp mds penang teruk. Em takutttttttttttttttt. Tapi bila dah go thru mds penang tu alhamdulillah everything was okay. Budak last sem ckp sebab mds kitaorg kali ni bukan komander yang jaga and mds kitaorg a week. So mmg cukup sgt masa nak buat semua aktiviti tu. Nasib baik lah kan hahaha.  Lepas dah habis mds tu start lah pegi class kenal classmate apa semua. Ehh jap jap sebelum i cerita psl classmate subject apa semua tu, nak cerita sat pasal housemate aku yang 8 org tu. FYI, kolej uitm penang tak macam dekat seri iskandar dulu. Duduk sebilik 4 orang, toilet kat luar. No no no, uitm penang tak camtu. Kitaorg duduk satu rumah ada 2 bilik. 1 bilik tu duduk 4 org. Toilet 1 rumah tu ada 2. Roommate aku 2 org budak kedah and sorang budak penang. Yang tak bestnya bila dorang tiga'2 tu sembang mmg ada some words yg aku tak phm lepastu mmg syok dorg dok gelak muka blur gua ni. Can you feel me? HAHAHAHAHAAHAHHAAHAAHA. Budak bilik sebelah pulak 2 org budak perak (Ex uitmsi) 1 budak kl (Ex uitmsi jugak ni) 1 budak sabah bahhhh. Alhamdulillah dorang ni semua okay lah. Jenis otak mereng sakai bengong jugak macam aku. KAHKAH! 

Classmate aku pulak takda lah ramai sgt budak penang. Mix. Budak perak perlis kedah penang selangor. Haa tu je kot negeri yg ada kat class aku. Subject for this sem not so tough. Ada 8 subject tapi yg exam just 3 subject. 8 subject tu include kesatria. Kesat gua hari sabtu babe HARI SABTU! Em kesat air mata je gua sabtu tak dpt bgn lmbt :'( Tapi takpelah sebab hari jumaat sabtu ahad i takda class uols :P Timetable class aku best la jugak tapi time class kitchen tu yg aku menyampah kittt tu. Ada one day tu hari selasa class kitchen aku dari pukul 4 ptg sampai 10 mlm. KAU RASEEEEEEEEEE?!! Takpelah kita go thru jelah sem1 ni. Fight for dekan. InsyaAllah amin. Pray for me yaa. I know it's too early sebab belajar lesson 1 pun tak habis lagi woiii. And FYI, my third language is french wehhhhhhhhhhh. Hahahahahaha i am kerai-ying bila kena belajar french ni. 

Dah takda ayat dah ni. Ni je kot yang nak share kat sini.  That's all for this time. Will update soon. Au revoir and assalamualaikum.