End of Pre-Diploma
POSTED ON Monday, 16 November 2015 AT 19:48
Im gonna miss you roommaate xo


Assalamualaikum and Hi.

How's your life? Is it good? Me? Alhamdulillah im fine and everything goes well. Sebab dah duduk rumah or in other word dah dekat dgn parents kan hahaha. 4 October haritu dah habis final exam and esoknya i dah angkat semua barang bawak balik rumah hahaha. Budak pradip ada 4 subjek tapi yang masuk exam cuma 2 subjek je which is maths and english. Masa last day exam tu ada something happen which almost break my heart. Sebab dah siap siap apa semua, dah gerak pegi venue exam tetiba baru teringat yg aku tak bawak slip. Lepastu dah lah jauh nak patah balik kat kolej.  Masatu aku punya dupdap jantung jgn cakap lah kan. Kelam kabut lari. Haihh clumsy shuhada najiha is clumsy. Nasib baik sempat sampai sebelum exam start. Masa sampai tu semua org pandang. Mana taknya dgn muka penat badan berpeluh. Pehh mmg takut gila masatu! Risau tak dpt masuk and tak dpt jawab exam. Moral of the story, jgnlah jadi clumsy mcm i. Sob sob tsk tskk! Hahaha promise tak jadi clumsy dah. Bahaya tau being clumsy ni hahaha. Okay dah tutup cerita pasal tu! 

Then a month later, result pradip pun keluar. And honestly, tak secuak masa result spm nak keluar. Maybe sebab kat u dah selalu sgt ada test lah quiz lah apa lah. Maybe. Tapi masa nak check email tu cuak jugak lah, tangan menggeletar nak bukak email woiiii. Alhamdulillah i LNT and boleh continue dip pulak. What i can tell you. Kalau dah takda choice and dapat pradip tu pegi jelah sbb pradip ni best and senang nak score. InsyaAllah if kau work hard try harder everything gonna be okay. Result pun mesti boleh gempak punya. Rezeki manusia tu kat mana mana. Kalau kau tak berapa nak bijak masa pt3 maybe masa spm kau dah bijak or tak bijak masa spm tetiba masuk pradip/dip kau dapat 4flat. Who knows kan? So, hati tu kena kuat. Jgn cepat give up. Think that you can do it. Kalau kau fikir kau tak boleh then tak boleh lah. Buat banyak revision. Tu je sis boleh bgi advice cewah hahaha.

Alhamdulillah syukur ya Allah! Thankyou family friends roommate classmate. Thanks sebab always being there when i need you. Thanks for always stand beside me thru my ups and downs. Thanks ada masa i happy dgn result test/quiz, masa i nangis sbb result test/quiz turun, masa i give up taknak belajar dah, masa i almost want to quit cuma sbb small things, masa i nangis dlm toilet and atas katil sampai tertidur, masa i sakit kepala sampai hentak kepala kat dinding. Thanks sebab ajar i yg tak bijak grammar, ajar i yg zero abt business, ajar i yg blur abt number, ajar i yg taktahu how to hafal surah in fast way. Banyak sgt weh hahaha. Aku taktahu nak thanks macam mana kat dorang tu semua. Alhamdulillah syukur ya Allah. Thankyouuuuuuuu~