Welcome 2015 Bye 2014
POSTED ON Monday, 2 February 2015 AT 07:06
Candid. From left; abah, mia, me

Assalamualaikum and hello. Ahlan wa sahlan duaribulimabelas. 

Alhamdulillah dah 18 tahun dah si pemilik blog ni. In fact i still seventeen y/o hahahaha maklumlah aii kan lahir lmbt. Em so sadddddd nak buat acc bank pun tak lepas lagi tau :( 2015, be nice to me. Ok tu ayat cliche! Semoga tahun ni lebih baik daripada tahun lepas. Semoga tahun ni aku dimurahkan rejekiiii ya ibu ibu. Semoga dikurniakan kesihatan yg baik baik aja hendaknya gitu yaa. Hahaha amboi ko ni jia kalau dpt ngomong indon mmg lupa tau mykad biru dlm purse tu hahahaha. I hope huruf A yg tertulis atas kertas masa bulan 3 nanti banyak. Tolonglah banyak! I dah usaha sehabis baik tu em em. Actually, i tedaaaa ada idea mau tulis apa dlm ini entry cuma nak bilang welcome kepada mr twothousandfifteen tu

*takda kaitan dgn title*
Masa kita tengah seronok gelak ketawa apa semua pernah tak terfikir kan orang yg tengah sedih? Pernah tak? Biasanya kalau tengah bahagia ni mmg bahagia habis mana nak igt org lain kan. Well dah mmg semua org mcm tu kan. Actually entahlah aku pun taktahu nak update entry apa ni tapi tiba tiba datang satu ilham satu penyakit satu sakit yg memaksakan aku untuk meng-update blog ni hehe. Sound serious kan? Hahaha. Ok lah lemme tell you, the penyakit start will letter R and end with letter U. Cubalah cuba sayang teka siapa yg bertakhta dlm jiwa hahahahaha tu lagu tu *acah-acah sepahtu* Penyakit R I N D U. Rindu siapa? Den ni ghindu bona dah ni kek cousin den yg oghang nogori tu hahaha. Sapo laie en kalau bukan Nur Syafiqah Hidayu tu.  

Orang ckp kalau benda dah hilang and jadi bualan org ramai barulah kita sedar yg dia wujud yg kita ada dia. Well mmg pun! Sbb aku ni pun mcm tu jugak. Dulu kemain ego tggi menggunung weh taknak tegur cousin konon. Nak tggu dia yg cari aku dulu hahahaha puih ego! Ha yelah mmg cousin aku tu tegur and im a bit eksaited lah kan masatu hehe. Tapi a month lepastu rasanya lah, tetiba dpt berita tak baik psl dia. She was comma at hospital atas sbb tertentu yg tak dpt aku nak dedahkan sini. Masatu lah yg aku rasa mcm ya Allah betapa menyesalnya aku selama ni and blabla. Ppl said "menyesal kemudian dah tak guna" Dia pun comma and tak dpt berckp pun. Family aku pun lepas dpt tahu je terus lah berlari ke hospital somban tu haa (tak, sebenarnya naik kereta. Tak lari :p) Sampai je situ aku nmpk muka ibu dia aku terus nangis and non stop nangis sampailah nak balik tu. Haaa baru kau rasa peritnya sbb ikut kan sgt si ego tu. Masa first time aku tgk dia, dia comma lah tak boleh ckp tak boleh celik mata pun. Speechless aku tgk dia mcm tu, sedih sgt, sebak hati ni. Balik tu mmg gua nangis sepuas puasnya lah. Sampai ada org tegur mata aku sembab. Semalaman nangis.

And lepas sebulan berlalu alhamdulillah now dah ada byk improvement psl dia. Dia dah boleh bukak mata and dah dipindahkan ke wad biasa. Before this kat icu. Aku baru lawat dlm dua kali je. Suddenly today i miss her. Sebab masa on pc ter-throwback lah pulak terjumpa lah pulak gmbr aku dgn dia tahun 2010 (aku form 1, dia darjah 6) Kitaorg tersangatlah rapat dulu sampai ada satu cina ni igt kitaorg adik beradik. Tapi yg bangang nya cina tu igt dia kakak aku hahahaha lol! Sebab dia tggi and mok sikit kot dari aku :p Lepastu kitaorg dulu suka pakai baju yg sama tapi colour lain lain lah. Kalau dia balik perak mesti overnight tidur pukul 3 4 pagi. Kadang bukan buat apa pun sibuk ber-pillow-talk dgn dia. Cerita psl sekolah psl kawan psl itu psl ini. Lepastu pegi hang dgn dia. Naik bas je pulak tu dulu. Menyanyi melalak kat pondok bas mcm org giIa. I miss you eqa :'( Aku selalu doakan yg terbaik untk kau. Aku mintak supaya Allah tu bgi jalan yg terbaik sekali untk kau. Kau kena kuat tau. Kau kena lawan sakit kau tu. Kesian ibu kau tu. Semua org doakan yg terbaik untk kau, semua org nak kau mcm sebelum ni. Get well soon tau weh. Aku nak sgt tgk eqa yg dulu, eqa yg aku kenal a few years ago tu. Aku rindu sgt weh :'(  

So, conclusion nya hargai setiap org yg ada dlm life kau whether perangai dia mcm tahikkkk unta anjing ba alip ba ya sekali pun kan. Sbb setiap org yg Allah hantar dlm hidup kita ni ada sbb nya, ada hikmahnya. Setiap pertemuan ada perpisahan. Perpisahan selamanya mahupun sementara. Sebab adanya perpisahan lah kau kena appreciate org yg ada dlm life kau. Org tu baik atau jahat, menyakitkan hati atau menyenangkan hati, menyedihkan atau menggembirakan, kau tetap kena hargai. Kau jugak tak boleh lah nak harapkan yg semua org tu akan stay je dgn kau. Well skrg ni mmg tgh trend dgn "people come and go" "pakai dan buang" "habis madu sepah dibuang" and else. Hidup ni tak perlu lah kot terlalu ego mengikut perasaan sampai tak pikir org sekeliling. Well kadang ego and selfish tu perlu jugak but just a lil bit. Jgn sampai sbb ego and selfish tu kau menyesal and marahkan diri kau seumur hidup dah lah kan. Dunia ni luas kau jumpa ramai org kau kenal banyak benda sbb tu tak boleh nak selfish sgt. Kau bukannya hidup mcm hamster yg tinggal dlm sangkar yg cuma main pusing-pusing roda main lari-lari dlm sangkar tu je. Kau jumpa ramai manusia lain, dont be selfish and dont let your ego control you. Kau manusia kan? Allah bagi akal kan? You're the one yg sepatutnya control the bullshit ego. 

Okay lah aku rasa aku pun dah mcm melalut merapu bagai dah ni. End of story. See you soon dlm entry lain. Assalamualaikum and bye my silent reader xo