Resepi Coslow Simple and Nice
POSTED ON Tuesday, 10 February 2015 AT 00:32
Throwback kakcik's engagement day

Assalamualaikum and hi hakakhabanghadik. 

Biasanya kalau makan sikit je mesti makcik makcik tanya soalan ni "diet keeeee?" Guys, did you know yang maksud sebenar diet adalah pemakanan. So bila someone tanya that kind of question kan macam pelik kat situ. Sebab maksud diet is pemakanan. Hahahaha. Tulah lain kali kalau taktahu maksud jangan main cakap je. Buat malu je awaa ni tauuuuu :-P

Bukan orang yg nak kurus je kena jaga diet ni. Everyone kena jaga diet. Me? Aku ni mmg tak control makan sbb yelah aku ni dah keding kepeng kurus bak kata org tiup angin terbang hahaha takkan lah nak control makan pulak kan. So, i dont have any tips for u guys yg try so hard to be thin ni. Sebab aku selalu bedal je makan je semua. Tak pernah terfikir terdetik terniat pun nak kurus. Makin terfikir nak gemok adalah. Sampai tahap nak beli pil gemok. Nampak tak? Hahaha. Tapi kalau betul nak kurus tu jgnlah sampai tak makan the whole day. Tu engko bukan nak kurus tu engko nak bunuh diri dgn mati kelaparan.

Senang cerita, jaga diet awak tu dgn makan makanan yg seimbang, makanan yg berkhasiat, makanan yg bersih. Makan byk sayur dgn buah. Jgn minum air gas. Sebab air gas tu ada gula yg berlebihan. Kencing manis tu satu hal, obesiti pun boleh jadi  jugak. Rakyat Malaysia ni dia punya main food semestinya "NASI" betul tak? Sehari tak makan nasi mmg tak boleh agaknya hahaha. Nasi ni bukannya tak boleh makan. Boleh makan tapi kuantiti tu mesti dikurangkan. Dulu kalau engko makan 2 pinggan kali ni apa kata makan 1 pinggan je. Mula mula mmg lah susah tapi lama lama kau akan terbiasa dgn your new lifestyle. 

Ni aku bagi resepi makanan berkhasiat yg simple but taste nice

Coslow acah acah kfc

- Mayonis
- Kubis
- Carrot
- Fresh milk (aku pakai yg dutch lady tu)
- Garam secukup rasa


1. Hiris halus halus kubis dgn carrot tu. Hiris mcm yg engko tgk coslow kfc tu. Ikut lah byk mana kau nak kan

2. Masukkan dlm bekas. Letak mayonis dan gaul

3. Letak fresh milk dan gaul. Fresh milk jgn bykkan sgt nnti cair sangat pulak coslow tu. 

4. Last baru letak garam secukup rasa


Yang dalam gambar tu yang aku buat. Sikit je. Sebab makan sorang lagipun tekak yang sorang ni je yang selalu craving mcm mcm hahaha. Simple kan resepi nya? Budak kecik pun boleh buat cewah hahaha. Selamat mencuba and enjoy your coslow acah acah kfc hehe :p Assalamualaikum :)