Hati tak cukup sado. Mohon jgn paksa lagi :'))
POSTED ON Wednesday, 5 March 2014 AT 01:10


Assalamualaikum cinta. Jawablah waalaikummusalam rindu. Hehehehe.

Entah kenapa taktahu bagaimana apa bila dimana dan mengapa aku tiba tiba rajin untuk mengupdate blog yang dah sekian lama bersawang lagi banyak sampah sarap ni. Meh tolong kita bersihkan meh! Byk habuk ni tak elok untuk kesihatan. Hehehehe. Haaaaaa syudahhhhhh~ Pok dahi pok dahi apo den merapu ni :p Hahahaha ok guys so how's yr life? Is it okay? How's school? Dah exam dah? Sekolah kita tgh exam selaras ni. Tapi mcm biasalah exam pun mcm tak exam. Sibuk dok ngadap si burung biru tu doplohpatjam. Lifeless sungguh kan? Hahahaha. Haaaaa tahun ni kan kita spm kan kan? Jadi kan kan kan kita banyak sangattttttttt extra class lepastu program itu ini. Kau bayangkan lah baru bulan 3 dah stress macam ni kalau nak dekat spm  nanti aku rasa boleh gila *jangan percaya* 

Sekarang semua sibuk nak sado sado kan? Sampai aku pun jadi terikut. Tengok ah title pun nak sado jugak. Bagikan bagikan :p Hahahahaha okay. Cerita hati tak sado ni mulanya macam ni. Masa aku dengan someone dulu aku ada lah kenal dengan sorang budak ni which is dia ni dulu pernah jadi my koko crunch em sedap dimakan dengan susu. Hahahaha ok i mean  pernah jadi my crush lah :p Tapi dulu lah, dah lama dah, a few years ago. Tiba tiba one night dia tegur aku. Then aku pun layankan aje lah budak comel tu. Kitaorang kenal kenal daripada aku couple sampai lah aku dah jadi single sekarang ni kitaorang still contact. Aku break bukan sebab dia tau. Jgn pikir bukan bukan -,- 

Lepastu semakin lama kenal dia pun macam dah tunjuk dia punya tawinggggggg. He start being sweet with me dengan ayat dia peh pehh boleh cair wa cakap luuuuu! Tapi macam biasa aku ni jenis susah nak sayang orang. Lagipun aku memang ego sikit, kadang sayang cakap tak sayang. Aku sendiri pun taktahulah sayang ke tak. One thing, aku jenis susah lupa orang. Haaaaa ni yang jadi sebabnya. Masa aku break aku down. Down sangat sangat bcs i really dnt expect yg relay tu akan end macam tu je. MACAM TU JE. Ok taknak ungkit cerita lama pls. Masa aku down tu dia ada lah bagi semangat kat aku. At first mmg aku suka lah dengan dia sbb dia baik, bagi semangat kat aku, suruh aku lupakan ex aku. Tapi sampai one day dia cakap "sebenarnya awaklah crush saya. saya suka awak" and masa tu aku rasa macam ya allah apa aku dah buat sampai dia jadi suka kat aku ni. Biasalah kalau orang cakap macam tu takkan lah dia nak crush je kan and one day dia akan tanya untuk jadi bf kita. And start from that day he keep asked me whether aku dah terima kenyataan or not, whether aku dah lupa ex aku or not, whether i'll accept him or not and yang paling aku tak tahan perangai dia when he keep pushing me to lupakan my ex. Who are you nak paksa paksa aku?! Aku paling tak suka orang paksa aku and cakap banyak kali ni. Bukan macam ni cara nya bro. Aku tak berniat nak sakitkan hati kau. Nak buat kau tertunggu tunggu. Nak bagi kau harapan lepastu pergi sesuka hati. Ni bukan cara aku. Cukup sekali aku terima orang tanpa rasa sayang and buat aku layan dia macam takda pape. Lepastu sampai satu masa aku dah mula sayang dia, mula nak bahagia dengan dia, dia buat perangai and tinggalkan aku. Aku taknak macam tu. Taknak org dendam kat aku. Sejujurnya aku belum lupakan dia, aku tak boleh terima kau dalam life aku buat masa ni. Kau nak ke aku terima kau tapi sebenarnya hati aku dekat orang lain? Kau taknak kan macam tu? So, tolonglah faham aku, faham keadaan aku.  

Maaf, hati aku tak cukup sado lagi nak terima hakikat yang dia bukan milik aku lagi, nak lupakan dia, nak tengok dia dengan perempuan lain. Sorry bro hati aku tak cukup sado nak terima semua ni. Aku tak janji nak terima kau lepas spm or what. Aku cuma cakap aku perlu masa sampai spm. And pls stop cakap aku bagi kau harapan. Aku tak pernah bagi harapan dekat orang sebab aku tahu sakit bila tahu harapan tu musnah. AKU TAHU SAKIT :') Kau memang baik dengan aku. Aku suka cara kau. Tapi sorry bukan masa dia lagi. Kalau betul kau nak kau tunggu lah. Aku tak mintak kau tunggu aku sampai reject semua perempuan depan mata kau. Aku tak mintak macam tu. Satu malam kitaorg text. Dia/Aku "awak anggap saya ni apa?" "between kawan dengan bf" "maksud awak?" "lebih kurang awak ni bestfriend saya lah" "tapi awak layan saya macam kita takda pape" And bila dia cakap macam tu aku mulalah nak cakap kasar. Cara dia cakap tu macam dia tu bf aku. Dgn tak pikir hati and perasaan orang aku pun reply "dahtu kau nak aku layan mcm mana? dah mmg kita kawan je" conversation tu berhenti sampai situ je sbb dia tak reply. Hahahahaha k. Memang sapa yang kenal aku memang dia orang yang paling banyak bersabar dengan perangai aku yang agak kasar. Tapi sebenarnya baik tahu tak. Kasar kasar aku pun bila jadi pape nangis jugak. Takda lah kuat mana :p

Buat masa sekarang aku malas nak pikir semua benda bodoh ni sebenarnya. Aku cuma nak focus on study. Nak study study study sampai otak terbelah dua. Hahahahaha. Gua nak gerak solo jelah tahun ni. Bukan sebab patah hati, tawar hati or apa tapi nak betul betul focus kat study. Lagipun aku busy lah takda masa nak jaga hati orang sekarang ni. Nanti lepas spm aku datang balik ye ambik hati engko. Engko reserved dulu hati engko tu untuk aku. Cewahhh! Pikir nak spm, pikir nak habis sekolah je ni. Lepas spm nanti nak masuk form 6 ke apa  ke nanti lah aku pikir. Yang penting habiskan spm ni dulu. Gentle dah tak sabo sgt nak  habis sekolah. Hahahahaha. Tak payah jumpa cikgu kerek kerek dgn homework banyak banyak lagi dah :p Aku sekarang ni memang cembeng sangat. SANGAT ok. Cembeng tu maksud nya sensitif. Cepat sgt nangisnya aku ni. Kesian kat mata ni haaa kekadang, dah lah suka tido lambat lepastu ada handbag *maksud aku eyebag lah* lepastu bila nangis sembab lagi. Haihhh tak cantik mata aiii :p 

Sometimes aku rasa stress, sometimes aku rasa sedih teringat kenangan dulu, sometimes aku rasa nak jerit kuat kuat, sometimes aku rasa nak nangis, sometimes aku rasa sunyi sebab takda lagi orang yang caring macam dulu, sometimes aku rasa aku bahagia sangat sampai nak gelak guling guling. Hahahaha. Perasaan aku tak fixed. Aku pun taktahu lah kenapa perasaan macam ni. Ya Allah kau kuatkanlah hati hambaMu ini untuk menempuh segala dugaan dariMu. Ya Allah kau permudahkanlah segala urusanku di dunia ini. Aku tahu Allah takkan bagi ujian yang melebihi kemampuan hambaNya. Bila kau sorang ingatlah kau tak sorang Allah selalu ada. Bila menangis jangan cari orang nak luahkan masalah sebab sometimes orang taknak dengar luahan kau tapi carilah Allah, mengadu lah semua benda, Allah sentiasa ada untuk hambaNya. Aku sebenarnya dah penat menangis lepastu gelak sorang sorang lepastu suruh diri sendiri kuat tapi sebenarnya air mata aku jatuh. Aku dah penat dengan semua benda ni. Aku rasa macam nak pergi jauh, pergi jauh dari semua orang. Aku rasa macam nak kena langgar dengan kereta lepastu kena amnesia and lupa dengan semua benda yang bersarang dalam otak, yang buat otak ni serabut. Sebab aku kuat lah aku jadi macam ni. SEBAB AKU KUAT. Kalau tak kuat takda lah orang buat aku macam ni. Semua ni ajar aku banyak benda. Terima kasih :')) 

"Bukan aku tak mencintaimu namun aku ingin melihat engkau bahagia selama ini saat bersamaku engkau selalu bersedih"
"Biar badan tak sado asalkan hati sado"
"Crush gua dah lama mati. TTM gua contact hari hari. Tapi satu je, EX gua kekal dalam hati :')"