Two-Zero-One-Four. Hi espiyemmmm!
POSTED ON Wednesday, 1 January 2014 AT 01:21
 #Teghooobekkkk #MinahJoreng #GilaKamera #LikeSisterLikeNiece #MuncungComel #LOL

Assalamualaikum and hello everyone!

As the owner of this blog, me, Nurul Shuhada Najiha would like to wish all of you "Happy New Year!" Fr this year and every year i'm not going to celebrate anywhere, just sitting infront of tv. But the best ever year is 2012 if i'm not mistake lah. Bukan apa sbb that year my birthday was celebrate at icity w/ my favorite cousin, nina. Then new year dengan angah and his wife. Masa tu otw nak balik perak. Nampak firework then semua kereta stop tgh tgh highway tu. Aaaaaaa I will miss that year! And this year i didnt hear any firework at my area. Eh eh why bother why bother? Hashtag Saja Bagitahu. Lol. Actually, nak cakap pasal azam aku untuk tahun ni and berharap sgt tercapai. 

FYI, i'm seventeen now but not officially lah. Kalau nak officially 29/12 nantilah baru ambik spm kan? Hahahahaha. Cakap pasal spm gua agak keseraman jugak lah. Maklumlah gua ni jenis yg takleh jauh dgn phone, wifi, twitter, wechat & segala nokharommmmm yg selalu kacau gua tu. Seriously my day wouldnt be perfect without them. Hahahahaha amboi ayat aiii! Tp untuk spm untuk family and fr my own future i've to kurangkan lah masa ngadap pc dgn phone ni. Terpaksa. Nak taknak i've to. Semua org mestilah nak straight A's kan? Macam tulah jugak aku. Tp kalau kita nak dapat lebih kena usaha lebih. Kena banyakkan study. Aku tahu tahap aku sampai mana. Aku tahu aku boleh buat sampai mana. Tp since aku sekolah rendah aku punya target satu je "aku nk expert in english". Bila org baca mungkin org akan cakap "grammar tunggang langgang ada hati nak expert" tp this is my target. I really want to achieve my target since i'm in standard 6. I want to get A in english. Ok ni tk tipu since upsr lgi aku harap sgt english aku A. Tp upsr bi aku B, masa pmr pun sama. Kau tahu tk cemana hancurnya aku rasa. Serious gua study habis habisan tang subject english tp ends up dpt B. 

So, azam tahun ni gua nak improve gua punya english lah. Pray fr me yaa. I'm soooooooooo ready to be seventeen bcs i can't wait to get out from school. I'm tired being student, i'm sick of homework, teachers and everything. This year gonna be a tough year fr me. I've to study. A lot! Hahahahaha okay the same thing i've said in 2011, i wnt to study bcs of pmr and blablablabla tp ends up malam nak pmr tu gua boleh tweeting lg. Dehelllll! Hahahahaha. Sometimes kan terpikir jugak lah bilalah aku ni nak berubah. Bilalah nak berubah siapkan homework yg cikgu bagi, dengar cakap cikgu, dengar cakap mak abah, tak degil and banyaklah lg. Tu azam yg first. Second pulak i wnt to gain my weight. Bukan nak gemuk sgt tp nak berisi lah. Bak kata org not-skinny-but-not-too-fat body. Ok faham kan? Orang cakap kalau nak gemuk ni senang makan je banyak banyak but when it comes to me, nothing happened. Ughhhh i hate myself when someone say i'm too skinny -,- 

Ok then apa lagi? Most important things i've to study lah kena lupakan semua benda. 2014 there will be no crush no boyfriend no fall in love no no and no. Feel like i wnt to single till spm is over. Hopefully boleh. Takut kalau separuh jalan je aku ni. Bukan betul sgt. Mulut cakap lain hati cakap lain. Mulut cakap taknak dah tp hati masih berharap. Eh eh apa ni? Hahahahahaha ok. Nak cerita ke pasal berharap ni? Tkpyh lah rasanya sbb lari topik nanti hahahahahaha! Dear self, pls move on & dnt you ever look back. Lupakan semua tu dulu kena focus on study. Spm tk lama lg. Setiap tahun azam gua sama but i'm still the same. Kesiannya kat diri sendiri T.T 

Wish me luck, pray fr me. Hopefully azam tu tercapai lah. Fr those yg pbsmr and spm jugak tu good luck. Make yr parent proud of you. That's all. Assalamualaikum :)