Form4 is double trouble :'(
POSTED ON Wednesday, 26 December 2012 AT 22:53



Assalamualaikum and Hi my sweet stalker :) xx

Since dah jadi pengguna twitter ni aku semakin malas untuk update blog. Hahaha xD Okay sebenarnya bukan sebab twitter lah sebab diri sendiri yang malas untuk update, lagipun apa yang aku nak update kan. No idea *buat muka blur* Result Penilaian Menengah Rendah (PMR) telah saya ambil pada 19 Disember yang lepas :) Kalau nak tahu result sila lah inbox saya ataupun DM je kat twittorrrrrr~ Dekat sini saya cuma boleh bagitahu "Alhamdulillah, result saya takda yang gagal. Lulus ok!"

Okay back to the tittle "Form4 is double trouble" Tahu tak kenapa aku cakap form4 is double trouble? Tak tahu kan? Hahhh ni lah yang den nak koba ni hihihihi x) Aku cakap cenggitu sebab next year everything will change! Change alotsssssss k! Nampak s tu, okay s bermakna plural, plural bermakna BANYAK ye murid murid :p Untuk tahun depan, aku dapat kelas Sains. Syukur alhamdulillah dapat kelas sains ni :) Aku dapat kelas Sains1. So next year sayalah pelajar Addmath Chemistry Physics and Biology *muka bangga* Bangga tu banggalah kan. Gila tak bangga dapat kelas Sains, Sains1 pulak tuuuuuu :) Tapi.............. Ok ada tapi tu yang tak best nya tu :( Tapi next year aku dah tak satu kelas dengan Ieyqa, Opie and Anis dah :( Dorang masuk Sains2 :( Serious sedih wehhhhhh~ And aku rasa macam nak tukar kelas tapi parent aku tak bagi. K shoo cadddddddd gaissss :'( Aku tahu next year aku takkan selesa stay kelas tu. Gila wehh gila! Classmate aku next year semua budak pandai pandai, semua jenis kaki belajar. Then akuuuuuuuu? Tahu lah kan aku perangai cemanaaaaaa ;) Aku risau aku tak boleh bawak, tak boleh nak belajar next year thats why lah nak change kelas. Tapi mak and abah tak bagi :(
Aku whatsapp Kak Cik bagitahu dia aku nak tukar kelas then dia cakap "Takpe belajar je kat kelas tu, aku pun macam tu dulu. Mak abah tak bagi. besar pahalanya kalau dapat gembirakan hati kedua orang tua kita. Kunci kejayaan, redha. jadi anak solehah macam aku" Ughhhhhhh, I wish my parent can understand me :'( Mak cakap aku nak tukar kelas sebab "takda kawan kat kelas" Ok tu memanglah salah satu faktornya. Then aku tak selesa k duduk kelas tu. Kak Cik cakap maybe next year aku boleh dapat kawan baru kat kelas tu. Ehh macam baru kenal aku sehari pulak kan? Aku ni cemana, aku kan jenis tak reti nak berkawan. Aku ni jenis kalau dah kawan dengan budak tu, dah selesa dengan budak tu sampai habis sekolah aku kawan dengan budak tu. Haritu aku cakap nak tukar sekolah atas alasan sekolah ni aliran nya ada dua je then mak and abah tak bagi. Ok aku terima, tak kisah lah, maybe susah nak ambik hantar aku, ulang alik asrama kan. Well aku kan anak bongsu, manja cikitttttt :p But now I just want to change class, tu pun tak boleh! Maybe ni lah jalan terbaik untuk aku , ada hikmah semua ni. Maybe parent aku nak future aku terjamin masuk kelas tu, okfineeeee! Tapi after this kalau aku buat hal jangan salahkan aku. Serious talk aku taknak masuk kelas tu! Kalau exam aku teruk, tak dapat belajar jangan salahkan aku. Aku dah cakap awal awal ni "JANGAN SALAHKAN AKU!" Aaaaaaaaa pity meeeeee :( Aku rasa macam taknak sekolah je tahun depan dengan kelas yang macam tu. Tapi apa boleh buat kannnnn :( Ok in sha Allah boleh :) In sha Allah aku boleh belajar kat kelas tu, in sha Allah aku boleh hadapi subject subject yang asdfghjkl --' Sometimes pening kepala aku fikir pasal next year. Next year aku belajar kat kelas tu bukan sebab aku minat tapi sebab parent aku nak aku belajar kat kelas tu. Kalau aku cakap pun dorang bukan nak dengar cakap aku/pendapat aku. Isokay, just wait and see next year what will happen to me and my studying :)

Nanti kalau dapat tukar kelas, I'll update soon :) Assalamualaikum :)